Parkeervergunning aanvragen als bewoner of bedrijf

Het centrum van Hulst is aangewezen als een gebied met betaald parkeren. LET OP: vanaf 1 juli geldt het nieuw beleid betaald parkeren.

Bewonersvergunning: Bewoners van de binnenstad van Hulst kunnen een vergunning kopen waarmee ze overal in de binnenstad onbeperkt kunnen parkeren gedurende een kalenderjaar.

Bedrijvenvergunning: Bedrijven die voor het uitoefenen van hun werkzaamheden moeten parkeren in de Hulster binnenstad, kunnen een bedrijvenparkeervergunning aanschaffen. Ook bedrijven die buiten de gemeente Hulst zijn gevestigd, kunnen deze vergunning kopen. Met deze vergunning kan een kalenderjaar onbeperkt worden geparkeerd in de binnenstad.

Parkeerschijfvergunning: Met de parkeerschijfvergunning kunt u dagelijks maximaal vier uur achtereen parkeren in de binnenstad. Om een parkeerschijfvergunning te kunnen kopen, moet u in de gemeente Hulst staan ingeschreven. Personen die mantelzorger zijn voor iemand in de Hulster binnenstad, kunnen ook een parkeerschijfvergunning aanschaffen.

Medewerkersvergunning: De medewerkersvergunning is een nieuwe vergunning, die vanaf 1 januari 2017 van kracht is. Deze vergunning is bedoeld voor personen die werkzaam zijn in de binnenstad. Met deze vergunning kan een kalenderjaar lang worden geparkeerd op de bolwerken in de Hulster binnenstad.

Kraskaart: Bezoekt u incidenteel het centrum van Hulst of ontvangt u gasten/klanten? Vraag dan bij de gemeente om een kraskaart. De kraskaart is uitsluitend beschikbaar voor inwoners van de gemeente Hulst. Met een parkeerkraskaart kunt u één dagdeel parkeren op een betaald parkerenplaats.

Aanvraag

U vraagt de parkeervergunning aan bij de gemeente.

Met deze vergunning kan een kalenderjaar lang worden geparkeerd op de bolwerken in de Hulster binnenstad.Met deze vergunning kan een kalenderjaar onbeperkt worden geparkeerd in de binnenstad.Voor het aanvragen van een parkeer(-schijf)vergunning en/of kraskaart, kijkt u naar de digitale aanvraagformulieren vermeldt onder "Direct regelen". U kunt ook een afspraak maken.

Wilt u een kenteken op uw parkeerschijfvergunning wijzigen of bijvoegen, dan kunt u in de gemeentewinkel terecht. Dit kan helaas niet via het digitale aanvraagformulier. Hiervoor kunt u een afspraak maken. Neem bij het wijzigen of bijvoegen van een kenteken uw huidige parkeerschijfvergunning mee, deze wordt namelijk ingenomen.

Neemt u bij het aanvragen van een parkeer(schijf)vergunning uw kentekenbewijs mee? Dan kunnen we u sneller van dienst zijn.

Een bewonersverguning kost € 40,00
Een bedrijvenvergunning vanaf € 120,00
Een parkeerschijfvergunning kost € 40,00
Een medewerkersvergunning kost € 80,00
Een kraskaart kost € 2,50

Voorwaarden

De voorwaarden zijn afhankelijk van welk product u wenst. Bent u mantelzorger en kunt u dit aantonen, dan kunt u in aanmerking komen voor een parkeerschijfvergunning.

Bezwaar & beroep

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.