25 jaar een prinses carnaval Ossenisse

Een dorp dat vijfentwintig jaar lang een Prinses Carnaval heeft, is uniek voor Nederland. In Ossenisse vinden ze het de normaalste zaak van de wereld. Zij hebben naast een Prinses Carnaval zelfs ook een vrouwelijke raad van elf.

Afscheid Prinses Margaretha
Na vijfentwintig jaar neemt de Prinses Carnaval van d’Ossekoppen afscheid. Prinses Margaretha (Greetje van Driessche) heeft – samen met haar raad van elf – vijfentwintig jaar de scepter gezwaaid over het dorp Ossenisse tijdens de carnavalsdagen. Ze stond behoorlijk haar mannetje.

Traditiegetrouw trekt op zondag 10 maart 2019 – een week na carnaval – vanaf 14.30 uur de carnavalsoptocht langs de zeedijk en door het dorp Ossenisse. Daarmee wordt het carnaval in de gemeente Hulst officieel afgesloten. De Prinsessenboot – met daarop de Prinses Carnaval en haar raad van elf – sluit de rij in deze optocht

Acht prinsen en één prinses
De sleutels die alle prinsen carnaval op de vrijdag voorafgaand aan carnaval ophalen in het Hulster stadhuis, worden deze middag in Ossenisse weer overhandigd aan burgemeester Jan-Frans Mulder. De gemeente Hulst telt maar liefst negen raden van elf. Alle negen sleutels worden door de prinsen en prinses persoonlijk overhandigd aan de burgemeester. Pas als hij de sleutelbos weer compleet heeft, zit carnaval in de gemeente Hulst écht op.
Prinses Margaretha van Ossenisse levert deze zondag voor de vijfentwintigste en laatste keer de sleutel van d’Ossekoppen in. Burgemeester Mulder zal hier op gepaste wijze aandacht aan besteden.