5.000 volgers op facebook

De gemeente Hulst doet het goed op Facebook. Ondertussen hebben 5.000 personen de Facebookpagina van de gemeente geliked en volgen daarmee de informatie van de gemeente. In verhouding tot het aantal inwoners is de gemeente Hulst daarmee – samen met de gemeente Terneuzen – koploper.
Jaarlijks plaats de gemeente een kleine zeshonderd berichten op Facebook. Deze zijn van zeer uiteenlopende aard; het gaat van informatie over wegafsluitingen, vacatures, bijzondere gebeurtenissen, projecten en werkzaamheden tot gewoon wetenswaardigheden.
De interactie tussen de gemeente en de volgers van de pagina is groot. Dagelijks zijn er reacties en vragen.

Naast Facebook is de gemeente Hulst ook actief op Twitter en Instagram. Door het gebruik van verschillende sociale media, probeert de gemeente Hulst op zoveel mogelijk manieren in contact te komen met haar inwoners en anderen en informatie over en van de gemeente te verspreiden.
Naast sociale media gebruikt de gemeente Hulst ook diverse traditionele communicatiemiddelen, zoals de gemeentelijke website, het voorlichtingsblad, de informatiepagina’s in het Zeeuws-Vlaanderen, etc. Sociale media is echter snel. Er kunnen binnen kort tijdsbestek veel mensen worden bereikt.

www.facebook.com/gemhulst
www.twitter.com/gemeentehulst