Aardgasloze toekomst

In 2050 moeten alle woningen van het aardgas afgesloten zijn. Vanaf 2021 is er een landelijke planning, waarin staat aangegeven welke wijken op welk moment van het aardgas worden afgesloten. Daarbij wordt ook aangegeven in welke wijken er collectieve duurzame energievoorzieningen worden geplaatst of dat er voor individuele oplossingen moet worden gezorgd.
Wilt u hiervan op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van het Duurzaam Bouwloket. Stuur een email naar het duurzaambouwloket - onder vermelding van uw postcode en huisnummer en zet in het onderwerp van de mail: ‘Aanmelding nieuwsbrief’.

Ondanks dat het tot 2021 onduidelijk is in welke wijken er gekozen wordt voor een collectieve- of individuele oplossing, kunt u nu al aan de slag om uw woning voor te bereiden op een aardgasvrije toekomst. Maatregelen die u al kunt treffen zijn:
1. Hoogwaardige isolatie
2. Lage-temperatuurverwarming (LTV)
3. Opwekken van duurzame energie
4. Elektrisch koken 

Hebt u vragen? Schroom niet om contact op te nemen met het Duurzaam Bouwloket via e-mail op tel. 072 -743 39 56. Zij helpen u verder met gratis en onafhankelijk advies over het verduurzamen van de woning, subsidie- en financieringsmogelijkheden en betrouwbare bedrijven voor het uitvoeren van maatregelen.