Binckbank Tour in gemeente Hulst

De BinckBank Tour 2019 staat deze zomer in de EGTS-gemeenten te gebeuren. De  beste renners ter wereld zakken op 11 en 12 augustus 2019 af naar Beveren, Hulst, Sint-Gillis-Waas en Stekene om er een onvergetelijk wielerspektakel van te maken.  Twee dagen lang vormt de grensstreek het kloppend hart van de wielersport.

Op zondag 11 augustus 2019 begint de Grand Départ met een ploegenpresentatie op de Grote Markt van Hulst. Wie Tom Dumoulin, Niki Terpstra of Tim Wellens van dichtbij wil bewonderen, mag deze kans niet laten schieten. Naast de koers worden ook een heleboel side-events voorzien.  Zo valt er voor iedereen wat te beleven.

Maandag 12 augustus 2019 trekt de koers zich echt op gang met een openingsrit van ongeveer 168 km. Omstreeks 12.30 uur valt het startschot op de Grote Markt van Beveren. Vandaar trekken de wielrenners via Sint-Gillis-Waas en Stekene richting Hulst. De kasseien van de Zoetenberm, het Verdronken land van Saeftinghe of de Waaslandhaven, eentonig wordt het zeker niet! Bovendien heeft de wind langs de Westerscheldedijk vrij spel. Alle elementen zijn aanwezig om er een mooie koers van te maken.

Met de ploegenpresentatie en de finish speelt Hulst een prominente rol in de Grand Départ van de BinckBank Tour.

Bij de realisatie van dit project zijn verschillende partijen betrokken. Organisator Golazo Sports NV heeft een overeenkomst gesloten met EGTS Linieland van Waas en Hulst om in te staan voor de lokale coördinatie van de wedstrijd.