Boomfeestdag 2019

Woensdag 13 maart 2019 was het Nationale Boomfeestdag. In de gemeente Hulst werden op twee schoolpleinen bomen geplant.

De actie Boom zoekt schoolplein! werd opgezet door Natuur & Zo. Basisscholen konden zich hiervoor aanmelden. Uit de aanmeldingen zijn twee scholen per Zeeuws-Vlaamse gemeente geselecteerd. In de gemeente Hulst waren dat basisschool ’t Getij te Kloosterzande en basisschool Nobelhorst in Hulst.

Bij Nobelhorst plantte wethouder Diana van Damme samen met de kinderen de eerste boom. Daarna gingen de kinderen verder aan de slag met het planten van overige bomen en struiken. Ook waren er educatieve opdrachten. In Kloosterzande ging wethouder Gino Depauw samen met de kinderen aan de slag.