Burgemeester Hulst bij Burgemeestersbattle PrinsjesBurger

Burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst neemt op zaterdag 15 september 2018 deel aan PrinsjesBurger. Hij vertegenwoordigt die dag de provincie Zeeland, en neemt het op tegen elf andere burgemeesters.

PrinsjesBurger is een nieuw onderdeel van het Prinsjesfestival dat jaarlijks in het kader van Prinsjesdag wordt georganiseerd. Het Prinsjesfestival is een meerdaags evenement.

Tijdens het onderdeel PrinsjesBurger geven twaalf burgemeesters – uit elke Nederlandse provincie eentje – een les in democratisch burgerschap. Daarvoor krijgen ze elk zo’n vijf minuten. Zij brengen in die vijf minuten - op MBO-niveau - het mooiste voorbeeld van burgerschap in hun gemeente voor het voetlicht. Een deskundige jury beoordeelt de sprankelende betogen. Journalist Frits Wester leidt de “burgemeestersbattle”.

PrinsjesBurger vindt plaats op zaterdag 15 september 2018 in het Theater Diligentia in Den Haag.

Interesse om mee te gaan?
PrinsjesBurger richt zich vooral op MBO-studenten. Maar ook andere belangstellenden zijn welkom. Elke deelnemende burgemeester mag een bus vol sympathisanten meenemen naar Den Haag. Interesse om mee te gaan? Meldt u zich dan aan via info@gemeentehulst.nl – onder vermelding van “Prinsjesburger”. De bus & de lunch worden door de organisatie van PrinsjesBurger verzorgd.

Meer informatie over Prinsjesburger: https://www.prinsjesfestival.nl/activiteit/prinsjesburger/