Controlebericht NL-alert

Maandag 3 december 2018 zendt de overheid om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid. Met NL-Alert kan de overheid mensen via hun mobiel heel gericht alarmeren en informeren tijdens een ramp in de buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

NL-Alert op OV-vertrekborden
Nieuw is dat NL-Alert uitbreidt naar aanvullende kanalen om zoveel mogelijk mensen te informeren en te alarmeren bij een ramp in de omgeving. Zo is NL-Alert vanaf 3 december 2018 ook te zien op digitale borden bij Zeeuwse bushaltes. Het is de eerste keer dat het controlebericht op vertrekborden wordt getoond.

Hoe stel ik mijn telefoon in voor NL-Alert?
Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet u dit zelf doen. Ga nu naar www.nl-alert.nl. Daar leest u per toestel hoe u uw mobiel moet instellen voor NL-Alert. Handig met telefoons? Help ook anderen met instellen!

Goed ingesteld?
Als u het controlebericht op 3 december 2018 ontvangt, weet u zeker dat uw mobiel juist is ingesteld. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat. Het vorige controlebericht uit juni 2018 werd door ruim 10 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen. De bereidheid om NL-Alert door te geven is groot. Hierdoor zijn met het vorige controlebericht circa 11,3 miljoen mensen van 12 jaar en ouder bereikt.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.nl-alert.nl en www.zeelandveilig.nl