Drugspand Clinge gesloten

Aan de Grensstraat te Clinge wordt op last van Burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst een pand gesloten op basis van het Damoclesbeleid. De sluiting gaat in op maandag 15 juli 2019 en geldt voor een periode van drie maanden. Het gaat om een woning.

De Zeeuwse gemeenten zijn van mening dat kweek van hennep en handel van drugs zorgt voor overlast en onveilige situaties. Daarom is het Damoclesbeleid opgesteld. Op grond van dit beleid is het voor de burgemeester mogelijk om panden, waarin drugs worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of daartoe aanwezig zijn, te sluiten.
Het Damoclesbeleid houdt onder meer in dat wanneer in een pand meer dan twintig hennepplanten worden aangetroffen, het pand tijdelijk wordt gesloten.

In het pand aan de Grensstraat te Clinge is een hennepkwekerij aangetroffen, met 568 hennepplanten.