Drugspand Hulst gesloten

Aan de Van der Maelstedeweg te Hulst wordt op last van Burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst een pand gesloten op basis van het Damoclesbeleid. De sluiting gaat in op woensdag 25 juli 2018 en geldt voor een periode van drie maanden. Het gaat om een woning met garage.

De Zeeuwse gemeenten zijn van mening dat kweek van hennep en handel van drugs zorgt voor overlast en onveilige situaties. Daarom is het Damoclesbeleid opgesteld. Op grond van dit beleid is het voor de burgemeester mogelijk om panden, waarin drugs worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of daartoe aanwezig zijn, te sluiten.

Het Damoclesbeleid houdt onder meer in dat wanneer in een pand meer dan dertig gram softdrugs wordt aangetroffen, het pand tijdelijk wordt gesloten.

In  het pand aan de Van der Maelstedeweg is 87 gram hennep aangetroffen. Daarnaast trof de politie bij een doorzoeking in de garage een niet in werking zijnde hennepkwekerij aan.