Drugspanden Vogelwaarde & Absdale gesloten

Aan de Tolweg te Absdale én de Bossestraat te Vogelwaarde wordt op last van Burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst een pand gesloten op basis van het Damoclesbeleid. De sluiting van het pand aan de Tolweg gaat in op maandag 2 september 2019. Het pand aan de Bossestraat te Vogelwaarde wordt gesloten vanaf 6 september 2019. Beide sluitingen gelden voor een periode van drie maanden. Het gaat in beide gevallen om woningen.

De Zeeuwse gemeenten zijn van mening dat kweek van hennep en handel van drugs zorgt voor overlast en onveilige situaties. Daarom is het Damoclesbeleid opgesteld. Op grond van dit beleid is het voor de burgemeester mogelijk om panden, waarin drugs worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of daartoe aanwezig zijn, te sluiten.
Het Damoclesbeleid houdt onder meer in dat wanneer in een pand meer dan twintig hennepplanten worden aangetroffen, het pand tijdelijk wordt gesloten.

In het pand aan de Tolweg te Absdale is een hennepkwekerij aangetroffen, met 83 hennepplanten. Aan de Bossestraat te Vogelwaarde werden maar liefst 394 hennepplanten gevonden.