Extra oplaadpunten voor elektrische auto's

In de gemeente Hulst komen meer openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s. Momenteel zijn er twee openbare oplaadpunten. Hier komen vijf dubbele E-laadpunten bij.

De eerste E-laadpunten werd in augustus 2012 in gebruik genomen. Deze zijn te vinden op De Statie in Hulst en het Hof te Zandeplein te Kloosterzande. Aan elke E-laadpaal kunnen twee auto’s tegelijkertijd opladen. Op de Grote Markt in Hulst kan een dubbel oplaadpunt sinds eind september 2019 gebruikt worden. Vervolgens komen er nog dubbele oplaadpunten op het Nassaubolwerk, het Oranjebolwerk het Van Ceulenplein en de Kreekzoom in Hulst. Gehoopt wordt dat deze voor het eind van het jaar operationeel zijn.
De E-laadpunten worden gerealiseerd door de firma’s Aers Energy en Allego.

Elektrische auto’s zijn schoner, zuiniger en beter voor het milieu. Daarom biedt de gemeente Hulst mogelijkheden om laadpalen voor deze auto’s te realiseren op haar grondgebied. De gemeente plaatst zelf geen palen en is geen eigenaar van laadpalen. Wel heeft de gemeente de firma’s Allego en Aers Energy toestemming gegeven om laadpunten in gemeente Hulst te realiseren en exploiteren. Iedereen kan de publieke laadpalen gebruiken. Daarvoor is een laadpas nodig. Laadpasaanbieders hebben verschillende abonnementen en tarieven. De laadpasaanbieder bepaalt en verrekent de kosten. Een overzicht van aanbieders is te vinden op www.oplaadpas.nl

Geen laadpaal in de buurt?
Heeft of krijgt een inwoner van de gemeente Hulst binnenkort een elektrische auto, maar is er geen laadpaal in de buurt? Dan kan een laadpunt worden aangevraagd via een van beide firma’s waarmee de gemeente een overeenkomst heeft. De elektrische of hybride auto moet wel tenminste 50 km of 9kWh accucapaciteit hebben. Het laadpunt op de openbare weg kan enkel worden aangevraagd als er geen mogelijkheid bestaat om op eigen terrein een laadpunt te realiseren. Als er binnen een straal van 250 meter al een laadpaal aanwezig is, wordt er geen extra paal geplaatst.
In de binnenstad van Hulst gelden bijzondere regels. Daar kunnen – wanneer er behoefte aan is – enkel laadpunten worden gerealiseerd op de Grote Markt, het Oranjebolwerk, het Galgebolwerk, de Paardenmarkt en het ’s-Gravenhofplein.
Een overzicht van de reeds geplaatste laadpalen/punten staat op  www.oplaadpalen.nl

Meer informatie over E-laadpunten in de gemeente Hulst kunt u hier vinden.