Extra verkeershinder Heikant

In Heikant wordt door De Netwerk Groep (DNWG) gewerkt aan de kabels en leidingen. Daardoor is het gedeelte van de Julianastraat, gelegen tussen de Oud Ferdinandusdijk en de Heidestraat afgesloten voor het doorgaande verkeer. In de week van 26 tot en met 30 november 2018 wordt
ook de kruising met de Schoolstraat afgesloten.

De Julianastraat wordt in 2019 heringericht. Hierbij staat ook rioolwerk op de planning. Alvorens deze werken kunnen starten, worden ter plaatse de kabels en leidingen vernieuwd en omgelegd: gas, water, elektriciteit, telefonie en datacommunicatie. Dit doet DNWG namens Enduris, Evides en KPN. Deze werken zijn gestart op 4 september 2018 en nemen naar verwachting tot de zomerperiode 2019 in beslag.

Extra kruising afgesloten
In de periode van maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2018 wordt de nieuwe waterleiding in de Julianastraat aangesloten op de bestaande waterleiding. Hiervoor moet de kruising van de Julianastraat/Schoolstraat/Vylainlaan/Oud Ferdinandusdijk worden afgesloten tijdens de genoemde vijf dagen. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. De extra afsluiting heeft geen gevolgen voor het openbaar vervoer. Deze blijven hun aangepaste routes op eenzelfde wijze rijden.

Bedoeling is de riool- en herinrichtingswerken in het voorjaar 2019 te starten. Het streven is om het gehele karwei voor de zomer 2020 af te ronden.