Feestelijke kennismaking met de pagadders

Op zondag 4 november 2018 vindt op de Grote Markt in Hulst de officiële onthulling plaats van de Pagadders. Afgelopen weken waren enkele Spaanse Pagadders al volop in het nieuws, toen zij hun avontuurlijke reis richting de Hulster vestingstad ondernamen.

De Pagadders worden om 13.30 uur  welkom geheten tijdens een feestelijk evenement.  Op dertien bijzondere locaties in en rondom de stad worden zij dan onthuld. Elke Pagadder heeft zijn/haar eigen karakter en vertelt een stukje van de bijzondere historie op de betreffende plek.

Uniek in de Benelux
Om meerdere redenen is dit een spraakmakend project. Er is namelijk een Pagadder die voorzien is van spraakgestuurde technologie. Deze kan dus ook werkelijk antwoord geven op (voorgeprogrammeerde) vragen. Dit is uniek voor de Benelux en geeft het geheel echt een hoog infotainment gehalte. Tevens is de productiewijze ook uniek: Alle Pagadderbeelden zijn geproduceerd met een 3d-printer en daarna bewerkt door een kunstenaar.

Via alle basisscholen in de gemeente Hulst worden kleurplaten verspreid. Daarmee zijn leuke prijzen te winnen. De kleurplaat is ook te downloaden via de onderstaande website.
Het project is speciaal voor gezinnen, maar interessant voor jong én oud. Het maakt onderdeel uit het project Versterk de Vesting. Daarvan maken ook de speel- en ontmoetingsplaats De Vindplaats, de Klapbank en de iconische letters #Inulst onderdeel uit.

Uitnodiging
Iedereen is van harte uitgenodigd om de onthulling bij te wonen. Het evenement wordt omlijst door gezellige muziek en een heus Pagadderkraam. Er is entertainment voor het hele gezin.

Kijk voor meer informatie op www.pagaddersinhulst.nl.

 

Het totaalproject Versterk de Vesting wordt mogelijk gemaakt met een subsidie uit het Europese POP/LEADER programma en door de provincie Zeeland.