Fietspad spoortracé geopend

Het nieuwe fietspad op het voormalige spoortracé in de gemeente Hulst is officieel geopend. Dat deed wethouder Diana van Damme – Fassaert op 2 oktober 2018.

Op Belgisch grondgebied is op het voormalige treintracé al jaren een fietspad. Helaas hield dat fietspad op bij de grens tussen De Klinge en Clinge. In 2015 werd op het tracé in de Clingse bossen het fietspad – dat de naam “Klingspoor” kreeg – aangelegd. Nu is ook het laatste deel – gelegen tussen de Clingse bossen en de Grote Kreekweg te Hulst – eindelijk aangelegd.

Voormalige spoorverbinding
Tot 1951 was er een treinverbinding Mechelen - Terneuzen (M-T). De spoorlijn 54 werd in de volksmond "Morgen terug" genoemend. De trein kwam namelijk altijd de volgende dag pas terug. De spoorbaan Terneuzen-Mechelen had haar station in Hulst aan het Stationsplein. Vanaf daar liep de spoorlijn met een grote boog richting de Grote Kreekweg. Daar is in 2013 de voormalige spoorwegovergang terug in beeld gebracht. De spoorbaan vervolgde haar tracé in een rechte lijn langs de Waterstraat naar de Molenstraat. Daar gaat de voormalige spoorbaan de Clingse bossen in, richting de Belgische grens. Om de aanwezige natuurwaarden op het voormalige tracé te ontzien, ligt het nieuwe fietspad niet geheel op het tracé, maar in de naastgelegen bossen van Staatsbosbeheer.