Fotofestival Hulst van start

Vanaf 30 november tot en met 20 december 2018 is de World Press Photo expositie voor het eerst te zien in Hulst. Dat Hulst daar trots op is, mag geweten zijn! Het blijkt ook uit de vele nevenactiviteiten die worden georganiseerd. Op maandag 5 november 2018 werd het publicatiebord in de tuin van de Basiliek officieel onthuld door burgemeester Jan-Frans Mulder en Kitty van Ommen, voorzitter van de Stichting Fotofestival Hulst. Aanwezig daarbij waren vertegenwoordigers van de organisatie, andere initiatiefnemers en sponsors.

World Press Photo Hulst
De World Press Photo organiseert jaarlijks ’s-wereld grootste en meest prestigieuze persfotografiewedstrijd. Na de wedstrijd worden de foto’s bijeengebracht in een reizende expositie, die door meer dan een miljoen mensen in zo’n veertig landen wordt bekeken. En dit keer ook in Hulst! Hulst staat daarmee in het rijtje van steden als Budapest, Toronto, Singapore, Kyoto en Washington.

Op donderdagavond 29 november 2018 wordt de expositie in de Sint Willibrordus Basiliek officieel geopend.

Fotofestival Hulst
De nevenactiviteiten draaien ook allemaal om fotografie, maar zijn zeer divers van aard. Zo zijn er onder andere diverse andere foto-exposities, organiseert Morres Wonen een fotowedstrijd, zijn er fotoworkshops, is er bij Hulst Cultureel een lezing van Sacha de Boer en verzorgt de Koninklijke Stedelijke Harmonie Hulst een fotoconcert.

Deze activiteiten zijn allemaal spontaan ontstaan en georganiseerd door enthousiaste organisaties en particulieren. Ze zijn ondergebracht onder de nieuwe koepel “Fotofestival Hulst”.

Meer informatie over de World Press Photo Hulst en de nevenactiviteiten is te vinden op www.fotofestivalhulst.nl