Gymlessen terug in Den Dullaert

Na de schoolvakantie wordt er weer gegymd in Den Dullaert. De leerlingen van de basisscholen Moersschans, Nobelhorst en De Wereldboom kunnen er in het nieuwe schooljaar weer terecht voor de bewegingslessen.

Sinds 8 juni 2018 werd de gemeente Hulst eigenaar van de gebouwen van gemeenschapscentrum Den Dullaert te Hulst. Sindsdien wordt hard gewerkt om Den Dullaert weer gebruiksklaar te maken.

De afgekeurde gymnastiekmaterialen zijn ondertussen vervangen. Ook zijn de kleedlokalen onderhanden genomen. De toiletten bij de kleedlokalen zijn volledig vernieuwd. De sportzaal wordt nu volledig schoongemaakt en de sportvloer krijgt een reinigingsbeurt. Alles is daarmee tegen maandag 20 augustus 2018 – de eerste schooldag – weer spik en span.

Overige werkzaamheden
De brandveiligheid van het gebouw had hoge prioriteit. Die is als eerste aangepast en ondertussen in orde. Ook de toiletten bij het horecagedeelte zijn al vernieuwd. In de theaterzaal wordt eind augustus 2018 de houten vloer hersteld en gelakt. Er worden dan ook nieuwe tapijttegels gelegd in de zaal.  In de kleine zaal, de vergaderruimte en de ruimte voor de Kreatieve Vorming worden in de loop van augustus 2018 nieuwe pvc vloeren gelegd.

De foyer krijgt een nieuwe look; daarbij wordt ook het sportcafé meegenomen.
In het horecagedeelte (aan de voorzijde van het gebouw) wordt de vloer geschuurd en gelakt.

Alle drie de tapinstallaties worden operationeel gemaakt en de keuken krijgt een opknapbeurt.

In het gehele gebouw zijn de plafonds inclusief de verlichting nagekeken en daar waar nodig vernieuwd. Verder is de buitenkant van het gebouw al schoongemaakt. De boeiboorden worden nog geverfd. Tenslotte wordt rondom het gebouw de bebossing verwijderd. Op termijn worden ook nog de zonneschermen aangepast.

Andere gebruikers
Met de andere voormalige gebruikers van Den Dullaert is het nieuwe stichtingsbestuur momenteel in gesprek over de terugkeer naar Den Dullaert.