Hogere hypotheek voor kopers die verduurzamen

In 2018 kunnen woningkopers van nieuwbouw- en bestaande woningen extra lenen voor het energiezuinig maken van hun woning.

Voor het financieren van energiebesparende maatregelen mogen woningkopers van een bestaande woning maximaal 6% meer lenen op de getaxeerde waarde van de woning. Bij de aanschaf van een woning van 200.000 euro mag dus tot 12.000 euro extra worden geleend voor bijvoorbeeld het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen.

Voor woningkopers van een nieuwbouwwoning geldt dat zij 25.000 euro extra kunnen lenen voor het energiezuinig maken van hun woning. Mits het een energie-neutrale woning wordt. Dit houdt in dat het woninggebonden energieverbruik (ruimteverwarming, koeling en warm tapwater) gegarandeerd wordt gedekt door energie dat zelf wordt opgewekt. De energie-index (EI) of energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van de woning moet onder de 0 vallen.

Gratis en onafhankelijk advies
Heeft u een woning op het oog of heeft u net een woning gekocht? Neem dan eens contact op met het Duurzaam Bouwloket. Zij kunnen u vertellen welke mogelijkheden er zijn om de woning energiezuinig en duurzaam te maken. Stel uw vraag aan een adviseur door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl of te bellen naar: 072 – 743 39 56. Neem ook eens een kijkje op www.duurzaambouwloket.nl. Hier vindt u meer informatie over de mogelijke maatregelen, financieringsmogelijkheden en betrouwbare uitvoerende bedrijven.

Check of er subsidie aanwezig is!
Voordat u aan de slag gaat met uw woning is het altijd handig om te checken welke subsidies er beschikbaar zijn. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/subsidieregelingen en doe de energiesubsidie check!

Duurzaam Bouwloket wordt door de gemeente Hulst ingezet om woningbezitters te voorzien van gratis en onafhankelijk advies over het verduurzamen van de woning. Zij helpen u van A tot Z verder.