Hulster jeugd leert over een democratische samenleving

Op vrijdag 8 november 2019 geven leerlingen van basisschool Moerschans uit Hulst de aftrap van het spel Democracity. Zij gaan in de raadzaal van het Hulster stadhuis op een interactieve manier ervaren wat er nodig is in een democratische samenleving. Op deze wijze wordt ook hun interesse gewekt voor democratische besluitvorming.

Jongeren betrekken bij de lokale democratie, dat is de gezamenlijke ambitie van de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten. Daarom ondertekenden de drie Zeeuws-Vlaamse burgemeesters op 29 maart 2019 een samenwerkingsovereenkomst met ProDemos.
ProDemos, het ‘huis voor democratie en rechtsstaat’, zet zich in om actuele onderwerpen op het gebied van democratie en rechtstaat helder te maken en levendig te houden voor verschillende doelgroepen. Dit doen zij onder andere met het spel Democracity, een educatief rollenspel.

Basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 in Zeeuws-Vlaanderen worden vanaf dit schooljaar jaarlijks uitgenodigd om deel te nemen aan Democracity. Ook leerlingen van het praktijkonderwijs worden uitgenodigd. In de gemeente Hulst hebben vijf basisscholen positief gereageerd op de uitnodiging. Dat zijn basisscholen de Moerschans, de Heidepoort, de St. Willibrordusschool, de Oostvogel en ’t Getij. Al deze scholen brengen de komende tijd een bezoek aan het Hulster stadhuis om het spel Democracity te spelen. In totaal nemen ruim 180 leerlingen deel.

Meer informatie over het spel Democracity en de werking van ProDemos is te vinden op www.prodemos.nl.