Jarige Reynaert in het zonnetje

Op woensdag 12 september 2018 is het precies tachtig jaar geleden dat het Reynaertmonument in Hulst werd onthuld. De jarige vos wordt die dag in het zonnetje gezet.

Het monument werd in 1938 op de Houtmarkt onthuld. In 1949 verhuisde het naar haar huidige plaats, aan de entree van Hulst - naast de Gentesepoort. Het Reynaertmonument werd in 1949 verplaatst omdat de Houtmarkt destijds werd heringericht. Aan de Gentsepoort begroet de vos de bezoekers van Hulst sinsdien met veel allure.

Wie jarig is
Burgemeester Jan-Frans Mulder gaat op woensdag 12 september 2018 Reynaert persoonlijk feliciteren met zijn tachtigste verjaardag. Dat gaat uiteraard gepaard met onder andere taart en ballonnen.

Nieuwe Reynaert litho
De gemeente Hulst heeft al vele jaren een Reynaert-litho als relatiegeschenk. Om de zoveel jaar wordt die vervangen. De huidige versie dateert uit 2012. Tijd voor vernieuwing!
De nieuwe litho is gemaakt door Willem Barend Boehlé uit Hulst. De litho toont een vernieuwde, hedendaagse vos.

Pluim voor Vossen-Expeditie
Sinds begin mei 2018 sprongen heel wat mensen op de pedalen om de Vossen-Expeditie te doen. Deze culturele expeditie per fiets - met als gids Reynaert de Vos - is een groot succes. Het unieke belevenisparcours vol ongeziene en magische avonturen, kan dagelijks gemiddeld rekenen op zo’n driehonderd deelnemers. Eén van de stops is in Hulst.
De Vossen-Expeditie maakte dat velen Hulst bezochten. Als blijk van waardering en dank krijgt organisator Fernand Huts uit handen van burgemeester Jan-Frans Mulder de eerste nieuwe Reynaert litho. Dat vindt plaats op de verjaardag van Reynaert – woensdag 12 september 2018 – om circa 11.00 uur aan het Reynaertmonument.