Jongerencentrum Komma in Den Dullaert

Jongerencentrum Komma komt in Den Dullaert te Hulst. Het centrum wordt daar in het voorjaar 2019 geopend. Daarmee komt een einde aan een lange zoektocht naar een geschikte ruimte voor het jongerencentrum.

In oktober 2015 sloot het Hulster Jongerencentrum Komma haar deuren. Het centrum was tot dan toe gevestigd aan de Houtmarkt te Hulst, in het voormalige pand van Café Première. Dat pand is ondertussen gesloopt. Sindsdien is gezocht naar een nieuwe locatie voor het jongerencentrum. Het bleek geen eenvoudige opgave. Vele opties passeerden de revue. Doch geen bleek écht geschikt.
De oplossing is nu gevonden in het onlangs heropende gemeenschapscentrum Den Dullaert, aan de Sportlaan 24 te Hulst. Door het jongerencentrum hier te vestigen ontstaat een solide basis. Daarnaast kunnen beide voorzieningen elkaar versterken en kan het jongerencentrum – daar waar past – meeliften met de mogelijkheden die het gemeenschapscentrum biedt.

In Den Dullaert doet het jongerencentrum haar intrek de ruimte links van de ingang, daar waar voorheen de bibliotheek was gevestigd. Een gedeelte van die ruimte wordt momenteel voor het jongerencentrum aangepast en geschikt gemaakt.

Komma gaat in haar nieuwe onderkomen fungeren als ontmoetingsplek. Ook de jongerenwerkers van Stichting Hulst voor Elkaar zullen er – naast het werk op straat – actief zijn. In het centrum kunnen de jongeren elkaar ontmoeten en gebruik maken van bijvoorbeeld computers en sport- en spelmaterialen, zoals tafelvoetbal en tafeltennis. Ook kunnen zij creatief aan de slag te gaan, met kunst en muziek of gewoon samen chillen. Vanuit Komma zullen ook activiteiten worden georganiseerd door de jongerenwerkers.

De heropening van Komma biedt voor het jongerenwerk in Hulst nieuwe kansen en mogelijkheden. Het gemeentebestuur van Hulst juicht dat toe.