Kent u een levensredder?

Eerste hulp is van cruciaal belang bij noodsituaties. Jaarlijks worden in ons land veel mensen gered door tijdig ingrijpen van burgers. Bijvoorbeeld omdat zij direct starten met reanimeren als iemand een hartaanval krijgt. Of omdat zij een bewusteloos persoon uit een brandend huis of een auto te water weten te redden.

Ook in de gemeente Hulst komt het weleens voor dat burgers door snel en goed ingrijpen het leven van een persoon redden. Het zijn prestaties van formaat die letterlijk levensbelangrijk zijn. Het gemeentebestuur wil wederom graag personen die een levensreddende handeling hebben verricht in het zonnetje zetten. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst op vrijdag 16 november 2018 om 15.30 uur in het stadhuis te Hulst.

Iedereen kan een niet-professionele levensredder uit zijn of haar omgeving aanmelden bij de gemeente. Afhankelijk van de ‘zwaarte’ van de aanmelding wordt er vervolgens een afweging gemaakt. Aanmelden kan tot en met vrijdag 12 oktober 2018, via info@gemeentehulst.nl of telefonisch via 14 0114.