Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt

Gezien hun verdiensten voor de gemeenschap, kregen een drietal heren Weemaes op zondag 21 oktober 2018 uit handen van burgemeester Jan-Frans Mulder een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Het betreffen de heer Eddy P.J. Weemaes, de heer Paul J.E. Weemaes en de heer Paul P.M. Weemaes. Zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Namens Zijne Majesteit de Koning reikte burgemeester Mulder deze Koninklijke Onderscheidingen uit tijdens het concert van RK Fanfare Sint Jan uit Sint Jansteen. Dit concert vond plaats tijdens de kermis van Kapellebrug op de boerderij van de familie Warrens, gelegen aan de Sint Janstraat 6 te Kapellebrug.

De heer Eddy P.J. Weemaes is vijftig jaar (sinds 1968) musicerend lid van RK Fanfare Sint Jan. Van 1983 tot 1987 was de heer Eddy Weemaes bestuurslid. Hij heeft zich als vrijwilliger ingezet voor de bouw van zowel Den Bombardon 1 (aan de Tragel) als Den Bombardon 2 (aan de Wilhelminastraat). De heer Weemaes zet zich voor de vereniging in bij het ophalen van donateursgeld, het ophalen van rommel voor de rommelmarkt en de verkoop tijdens de rommelmarkt. Hij collecteert ook voor de Anjercollecte, draait bardienst en is present tijdens klusdagen.

Vanaf 1986 is de heer Eddy Weemaes als toneelspeler en vrijwilliger betrokken bij de Camere van Rhetorica Sint Jan ten Steene. Hij heeft diverse rollen gespeeld en is altijd bereid te helpen bij het afbreken en opruimen van het decor na afloop van de voorstellingen.

Sinds de oprichting in 1976 speelt de heer Eddy Weemaes in de boerenkapel De Rattenband.

Ook de heer Paul J.E. Weemaes is al vijftig jaar (sinds 1968) musicerend lid van RK Fanfare Sint Jan. Vanaf 1980 is de heer Paul Weemaes bestuurslid en sinds 2008 secretaris. Hij heeft zich als vrijwilliger ingezet voor de bouw van zowel Den Bombardon 1 (aan de Tragel) als Den Bombardon 2 (aan de Wilhelminastraat). De heer Weemaes coördineert het ophalen van het donateursgeld en zet zich in bij de Anjercollecte en de lotenverkoop. Ook doet bij bardienst.

De heer Paul Weemaes is voorzitter van “De vrienden van Fanfare Sint Jan”. Verder is hij gastspeler bij de Koninklijke Fanfare Eendracht uit Vrasene (B) en voormalig gastspeler bij Fanfare Weldoen door Vermaak uit Clinge.

Ook collecteert de heer Paul Weemaes voor het KWF en is vlagger bij de wielerkoers Zuiddorpe en de Light Run Hulst. In 1976 was de heer Weemaes medeoprichter van de boerenkapel De Rattenband. Hij regelt het repertoire, de uitstappen en de financiën. Vanaf 2013 is de heer Weemaes parcoursverantwoordelijke voor de Marathon Zeeuws-Vlaanderen.

De heer Paul P.M. Weemaes is vanaf 2007 lid van de RK Fanfare Sint Jan. De heer Paul Weemaes is musicerend lid en bestuurslid. Als vrijwilliger is hij aanwezig bij de diverse activiteiten van de fanfare, zoals het ophalen van donateursgeld, het ophalen van rommel voor de rommelmarkt en de verkoop tijdens de rommelmarkt. Hij collecteert ook voor de Anjercollecte, draait bardienst en is present bij klusdagen. Ook was hij present bij de bouw van Den Bombardon 2, aan de Wilhelminastraat te Sint Jansteen.

De heer Paul Weemaes speelt sinds 2007 in de boerenkapel De Rattenband .

Verder was hij was initiatiefnemer van Top Steen, een tweejarig terugkerend muzikaal evenement dat een podium biedt voor inwoners van Sint Jansteen en omgeving.

Van 1966 tot 2006 was de heer Paul Weemaes lid van Fanfare Nooit Gedacht uit Graauw. Twaalf jaar was de heer Paul Weemaes daar bestuurslid, waarvan vier jaar secretaris. Ook is de heer Paul Weemaes bestuurslid geweest van Biljartclub Zandberg. In de jaren ‘70 was hij actief als vrijwilliger en leider bij de Scouting ’t Jagertje in Hulst.