Lintje voor Frank van Driessche

Gezien zijn verdiensten voor de gemeenschap, kreeg de heer Frank van Driessche op zondag 26 mei 2019 uit handen van burgemeester Jan-Frans Mulder een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Namens Zijne Majesteit de Koning reikt burgemeester Mulder deze Koninklijke Onderscheiding uit tijdens het de seizoensafsluiting van Voetbalvereniging SDO’63. Deze vond plaats in Café De Koning te Lamwaarde.

Frank van Driessche was van 1998 tot 2003 wethouder van de voormalige gemeente Hontenisse. Na de herindeling in 2003 werd hij wethouder van de gemeente Hulst. Dat bleef hij tot april 2018. Sindsdien is Frank van Driessche lid van de gemeenteraad van Hulst.

Vanaf 1963 is de heer van Driessche betrokken bij Voetbalvereniging SDO’63 te Lamswaarde. Eerst als jeugdspeler, later is hij doorgegroeid naar een vaste waarde en aanvoerder van het 1e elftal. Naast zijn actieve voetcarrière vervulde hij nog vele andere functies. Hij was jeugdtrainer en trainer van het eerste elftal. Sinds kort traint hij het 2e elftal. Daarnaast is hij betrokken bij het samenstellen van het verenigingsblad en was hij de organisator van de jeugdtoto en voetbaltoernooien. Reeds geruime tijd is Frank van Driessche voorzitter en begeleider van het 1e elftal.

Voor Carnavalsstichting De Lamsoren presenteert Frank van Driessche al dertig jaar (sinds 1989) het Kindersongfestival. Sinds 2008  doet hij dat ook tijdens de carnavalsmiddag ‘Knus mee 50+’.

De heer van Driessche was lid van de fondsenwervingsgroep, die geld inzamelde voor de restauratie van de H. Corneliuskerk te Lamswaarde. De restauratie werd in 2006 met succes afgerond. Momenteel is Frank van Driessche lid van de parochiekerncommissie van cluster Noord.

Verder is Frank van Driessche contactpersoon tussen de Stichting Vluchtelingenwerk, inwoners van Lamswaarde en vluchtelingen die op Lamswaarde zijn komen wonen.

Tenslotte was hij tientallen jaren bestuurslid van Stichting De Luifel en presenteerde hij het Sinterklaasfeest op Lamswaarde.