Mantelzorgers in het zonnetje met attentie

Zondag 10 november 2019 is de landelijke Dag van de Mantelzorg. De gemeente Hulst zet de mantelzorgers op vrijdag 8 november 2019 in het zonnetje met een attentie. Stichting Hulst voor Elkaar zorgt er - samen met een grote groep vrijwilligers - voor dat de mantelzorgers het presentje krijgen.

In Nederland zijn 750.000 mantelzorgers die meer dan acht uur per week voor iemand zorgen (en langer dan drie maanden), vaak gecombineerd met een betaalde baan.  Binnen de gemeente Hulst zijn er naar schatting 3.600 mantelzorgers actief. Daarvan zijn er ongeveer 800 bekend zijn bij de gemeente. Mantelzorgers doen waardevol werk en zijn onbetaalbaar.

Het is de bedoeling zoveel mogelijk mantelzorgers in het zonnetje zetten op vrijdag 8 november 2019. Kent u een mantelzorger die dat verdient? Geef zijn of haar naam door aan Stichting Hulst voor Elkaar, via info@hulstvoorelkaar.nl of tel. 0114-684700. Aanmelden kan tot en met 28 oktober 2019 – onder vermelding van naam, adres en (eventueel) e-mailadres.