Meer politie op straat

Vanaf 1 november aanstaande verandert de wijze waarop aangifte bij de politie kan worden gedaan in de gemeenten Hulst. Hierdoor kunnen agenten meer aanwezig zijn op straat. Bij woninginbraken, straatroven en overvallen wordt er direct ter plaatse een aangifte opgenomen. Of wordt er samen met u een afspraak gemaakt op een geschikter moment. Het politiebureau aan de Van der Maelstedeweg in Hulst was de laatste tijd al beperkt geopend.

Hoe blijft u met de politie in contact?

• Er rijdt altijd politie door het gebied. In het geval van noodhulp doet de politie er alles aan om zo snel mogelijk ter plaatse te zijn en te kunnen helpen.
  • Bel bij spoed: 112. Ook wanneer u een verdachte situatie ziet, waarbij de kans aanwezig is dat verdachten op heterdaad kunnen worden aangehouden.
  • Voor uw vragen kunt u altijd terecht op de internetsite Politie.nl. Vindt u geen antwoord of heeft u geen internet? Bel dan met 0900-8844. De centralist helpt u uw antwoord te vinden op de website.
  • Via Politie.nl kunt u voor veel zaken ook aangifte doen of iets bij de politie melden. Ook kan de centralist een telefonische aangifte opnemen of inplannen.
  • Is dit niet de gewenste oplossing dan kunt u ook een afspraak in laten plannen voor een 3D-aangifte in het politiebureau in Terneuzen, Rosegracht 15. De aangifte wordt dan vanuit een call center door een politiemedewerker live met een videoscherm opgenomen. De ervaringen van aangevers daarmee zijn goed.
  • Geeft de aard van een zaak daartoe aanleiding, dan wordt een aangifte ingepland op het politiebureau in Terneuzen, Rosegracht 15.
  • Is ook dit niet mogelijk of vanwege de ernst, aard van het delict of andere bijzondere omstandigheden niet de meest geschikte vorm, dan wordt de aangifte bijvoorbeeld bij u thuis of eventueel op het politiebureau in Hulst of Oostburg ingepland. Deze aangifte wordt dan in overleg tijdens een reguliere politiedienst opgenomen.
  • Naast de tientallen agenten, die in het politieteam Zeeuws-Vlaanderen werken, zijn er wijkagenten. Zij onderhouden contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe de problemen adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Heeft u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent. Op Politie.nl > Mijn Buurt kunt u zien wie uw wijkagent is.

Kijk voor een volledig overzicht van de contactmogelijkheden op Politie.nl > Contact.