Nieuwe toeristische infoborden

De toeristische informatieborden op de verschillende monumenten en andere bijzondere bezienswaardigheden in Hulst zijn vervangen.

Overal in Nederland zijn de toeristische informatieborden van de ANWB te vinden. Op deze bruine borden staat informatie over de historie van gebouwen, cultureel erfgoed of landschap. Ook in de gemeente Hulst zijn diverse van dit soort borden. Door weer en wind waren een aardig aantal zo goed als onleesbaar geworden. Het was hoog tijd om deze te vervangen!

De teksten zoals die op de borden stonden, zijn onder de loep genomen en daar waar nodig geactualiseerd. Omdat er beperkt ruimte is op de informatieborden, wordt ook een QR-code aangebracht. Na het scannen van deze code kan via de mobiele telefoon extra informatie worden verkregen.

In totaal zijn vijftien borden in vestingstad Hulst vervangen. Ook in de dorpen en het buitengebied van de gemeente Hulst zijn toeristische informatieborden te vinden.

Het vervangen van de borden is onderdeel van het project Versterk de Vesting. Dat project wordt mogelijk gemaakt met een subsidie uit het Europese POP/LEADER programma en door de provincie Zeeland.