Nieuwe veegmachine

De gemeentelijke veegmachine wordt vervangen door een nieuwe. Het gemeentebestuur van Hulst investeert daarmee in het schoonhouden van de openbare ruimte.

De gemeente Hulst omvat een oppervlakte van circa 25.000 hectare. Het schoonhouden daarvan is een grote klus. Daar spelen verschillende wegbeheerders een rol in. Voor de openbare ruimte in het beheer van de gemeente Hulst wordt onder andere gewerkt met een veegmachine. Deels gebeurt dit door de gemeentelijke veegmachine; deels wordt dit uitbesteed.

De veegmachine vervult niet alleen een belangrijke rol in het schoon houden van de straten en pleinen in de gemeente Hulst. Door het vegen wordt ook de voedingsbodem voor onkruid weg gehaald, waardoor onkruidgroei wordt tegengegaan.

De huidige veegmachine wordt vijf dagen per week ingezet en heeft na zes jaar zijn beste tijd gehad. De nieuwe machine kost zo’n 166.000 euro en wordt na de zomer 2019 geleverd.