Open Monumentendag 2019

In de gemeente Hulst zijn op zaterdag 14 september 2019 diverse monumenten geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Dat zijn in Hulst de Sint Willibrordus, het stadhuis, ’s Landshuis, het Museum Hulst, de historische begraafplaats aan de Zoutestraat en de stadstuin aan de Bontehondstraat. Daarnaast zijn geopend de luchtwachttoren in Nieuw Namen, de kerk in Graauw, de Catharinakerk in Hengstdijk en Protestantse Kerk in Hulst en de Hof te Zandekerk in Kloosterzande.
De Meester van der Heijden Groeve in Nieuw Namen is geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

Op zondag 15 september 2019 zijn in Hulst van 12.00 tot 17.00 uur geopend de Willibrordus Basiliek, het stadhuis, ’s Landshuis, het Museum Hulst, de stadsmolen, de  historische begraafplaats aan de Glacisweg en de stadstuin aan de Bontehondstraat. In Graauw is de Maria Hemelvaartskerk geopend, in Kloosterzande de Standerdmolen en in Nieuw Namen de luchtwachttoren.
De Meester van der Heijden Groeve in Nieuw Namen is geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

In alle monumenten is een gastheer/gastvrouw aanwezig voor deskundige uitleg. In diverse monumenten worden rondleidingen gegeven. Op zaterdag- en zondagmiddag start er om 13.00 uur en 15.00 uur een wandeling met een stadsdichter, die u meeneemt naar alle bijzondere gedenkplaatsen in Hulst.

In de hal van het stadhuis is in het Open Monumentenweekend de expositie ‘Vrijheid Hulst’ te zien. In het Museum Hulst is een expositie  ‘Bezetting en Bevrijding’ te zien. In de stadsmolen worden bij goed weer wafels gebakken en is er een springkussen voor kinderen aanwezig.

Informatie over deze monumentendag is terug te vinden op www.monumentinhulst.nl