Reiniging riolering

Jaarlijks wordt een deel van de riolering in de gemeente Hulst gereinigd en geïnspecteerd. Vanaf maandag 8 april 2019 gaan die werken weer van start. Dit maal is de riolering in de volgende dorpen en buurtschappen aan de beurt: Ossenisse, Zeedorp, Baalhoek, Kruispolderhaven, Walsoorden, Vogelwaarde, Zandberg, Lamswaarde, Terhole en de leiding langs de Liniedijk in Hulst.
De werkzaamheden nemen tot en met vrijdag 10 mei 2019 in beslag.

De riolering wordt gereinigd door onder hoge druk water in het riool te spuiten. Daarbij zuigt een vacuümwagen het water en los gespoten vuil op. Na de reiniging wordt de bestaande toestand van een deel van de riolering middels een mobile camera vastgelegd.

Omdat tijdens de werkzaamheden grote drukverschillen in de riolering ontstaan, is het niet uitgesloten dat tijdelijk enige stankoverlast in de woningen ontstaat. Dit is te verhelpen door na de werkzaamheden alle waterkranen even open te draaien. Ook is het mogelijk dat door overdruk tijdelijk enig rioolwater naar de panden terugstroomt. Het is dan ook verstandig om gedurende de reinigingswerkzaamheden het toilet af te sluiten.