Verkeershinder in verband met BinckBankTour

Op 12 augustus 2019 doet de BinckBank Tour de gemeente Hulst aan. De eerste etappe gaat grotendeels door de gemeente Hulst. Dit zorgt - naast voor een groot sportfestijn - ook voor verkeershinder.

Het startschot van de openingsrit klinkt op maandag 12 augustus 2019 omstreeks 12.30 uur in Beveren. Daarna gaat het peloton – na twee lokale ronden in Beveren - via Sint-Gillis-Waas en Stekene de grens over. Omstreeks 14.00 uur rijdt het wielercircus in Heikant de gemeente Hulst binnen.

De renners passeren door een groot gedeelte van de gemeente Hulst. In de Prosperpolder - nabij Nieuw Namen - gaat het peloton weer de grens over. In Kapellebrug rijden ze dan later weer de gemeente Hulst binnen, waarna ze - na nog twee lokale ronden - eindigen in Hulst.
De finish ligt op de N290 - ter hoogte van Morres Wonen - en is voorzien omstreeks 16.20 uur. Daar staat ook een groot scherm waarop de koers live te volgen is. Bezoekers kunnen parkeren op het industrieterrein Hogeweg - op de zogenaamde "Schapenwei" - op de hoek Australiëweg / Oceanië te Hulst.

De renners komen de gemeente Hulst binnen via Heikant en rijden dan via Sint Jansteen, Hulst, Terhole, Kuitaart, Kloosterzande, Kruispolderhaven naar Emmadorp.
Er wordt gereden langs de volgende wegen: Ellestraat – Vlasstraat – Wilhelminastraat – Hoofdstraat – Geslechtendijk – De Verrekijker – N290 – Havendijk – N290 – N68- Hulsterweg – Groenendijk – Parallelweg – President Roosevelstraat – Lange Nieuwstraat – Kruispolderkaai – Zeedijk van de Van Alsteinpolder - Emmaweg – Petrusstraat.

In de Prosperpolder gaat het peloton weer de Belgische grens over. Wat later rijden ze dan in Kapellebrug weer de gemeente Hulst binnen. Daar volgen nog twee lokale ronden.
Het traject van die lokale ronde gaat vanaf de rotonde op de grens in Kapellebrug via Sint Jansteen, Hulst, Clinge en De Klinge weer terug naar Kapellebrug.
De volgende wegen in de gemeente Hulst worden daarbij gevolgd: Gentsevaart – Brouwerijstraat – Hoofdstraat – Geslechtendijk – De Verrekijker – N290 – Oude Zoutdijk – Tivoliweg – Glacisweg – Koolstraat – Clingeweg – ’s-Gravenstraat – Woestijnestraat – Statenboomweg.

Parcours 1e etappe

Doorkomsttijden in gemeente Hulst

Wegafsluitingen & hinder
Er is sprake van algemene verkeershinder, hinder voor zij die aan de grote ronde van het parcours wonen, extra hinder voor zij die aan de lokale ronde van het parcours wonen en de meeste hinder voor zij die aan de straten wonen waar zowel de grote als de lokale ronde passeert.

Op de grote ronde passeert het peloton éénmaal. Op dat moment is het betreffende weggedeelte circa twintig minuten afgesloten voor het verkeer. Verkeersregelaars worden ingezet voor de veiligheid. Verder wordt de wedstrijd begeleid door onder andere politie op motoren.

Omdat de lokale ronde twee keer wordt gereden, is daar sprake van meer hinder. Dit parcours wordt gedurende de gehele tijd dat deze ronde wordt gereden, volledig afgesloten. Dat is maximaal anderhalf uur – vanaf circa 15.00 tot 16.30 uur.

Op Sint Jansteen – in de Hoofdstraat, Geslechtendijk en De Verrekijker – passeren de renners drie keer; zowel tijdens de grote ronde als de lokale ronden. Daar is sprake van extra verkeershinder, namelijk omstreeks 14.00 uur (twintig minuten) en dan later tussen circa 15.00 en 16.30 uur tijdens de twee lokale ronden.

In Hulst is op 12 augustus 2019 de N290 gelegen tussen de verkeerslichten ter hoogte van Sint Jansteen (De Verrekijker) en de rotonde ter hoogte van Gemeentewerken (Oceanië) afgesloten vanaf 8.00 tot 21.00 uur.

Parkeerverboden
Op verschillende plaatsen zijn parkeerverboden van kracht. Dat is het geval op de volgende locaties, waarbij parkeren in de parkeervakken mogelijk blijft:

Ten behoeve van omleidingsroutes:
-    Landbouwroute Hogeweg/Veldweg te Hulst/Sint Jansteen.
-    Hogeweg te Hulst, het gedeelte tussen de Veldweg en de Aziëweg.
-    Australiëweg te Hulst, het gedeelte tussen de Tolweg en de Meridiaan/Oceanië.
De parkeerverboden op de omleidingsroutes zijn van kracht vanaf 08.00 uur tot 21.00 uur.

Ten behoeve van het parcours:
-    Wilhelminastraat te Sint Jansteen, gedeelte tussen de Oude Drydijck en de Burgemeester IJsebaertstraat.
-    Zeedijk van de Van Alsteinpolder te Graauw/Paal, gedeelte tussen huisnummer 8 en huisnummer 20 (aan de even zijde).
-    Tivoliweg te Hulst, gedeelte tussen de Oude Zoutdijk en de Glacisweg.
-    Glacisweg te Hulst, gedeelte tussen de Tivoliweg en de Wilhelminalaan.
-    Industrieweg te Hulst, gedeelte tussen de Rondweg Hulst en de Beneluxweg.
-    Beneluxweg te Hulst, gedeelte tussen de Grote Kreekweg en de Industrieweg.
De parkeerverboden zijn van kracht vanaf 08.00 uur tot de (laatste) passage van het peloton.

Het is nergens toegestaan om aan het parcours te parkeren. Hou daar de weg vrij.

Openbaar vervoer
Ook voor het openbaar vervoer heeft de wedstrijd die dag gevolgen. Voor de wijzigingen wordt u verwezen naar de websites van Connexxion en De Lijn.

Nadere informatie
Meer informatie over de BinckBank Tour vindt u op www.egtslinieland.eu en op de Facebookpagina Grand Départ BinckBank Tour Linieland.