Verkeersmaatregelen Vestrock

Vestrock viert dit jaar haar tiende verjaardag! Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni 2019 vindt – op de landtong tussen de Binnenvest en de Buitenvest in vestingstad Hulst - voor de tiende keer Vestrock plaats. De volgende dag – zondag 2 juni 2019 – is het de beurt aan Vestrock Junior.
Vanaf de  eerste keer in 2010 was het festival een topper. Drukbezocht, door jong en oud. Deze tiende editie belooft een extra groot muziekfeest te worden.

In verband met Vestrock en Vestrock junior zijn er een aantal verkeersmaatregelen van kracht om de veiligheid van de bezoekers te kunnen waarborgen.

Op de onderstaande tijdstippen wordt éénrichtingsverkeer ingesteld op de Stationsweg én het gedeelte van de Gentsestraat gelegen tussen de Frans van Waesberghestraat en de Traverse:
-    vrijdag 31 mei 2019 vanaf 11.30 tot 01.30 uur
-    zaterdag 1 juni 2019 vanaf 11.30 tot 01.30 uur
-    zondag 2 juni 2019 vanaf 11.30 tot 22.00 uur

Op de genoemde tijdstippen kan de binnenstad van Hulst via deze weg enkel worden ingereden. De binnenstad kan niet worden verlaten via deze kant.

Vrachtverkeer opgelet
Omdat het verlaten van de stad op de bovengenoemde momenten enkel gaat via de Graauwse Poort en de Dubbele Poort en omdat deze beide poorten niet toegankelijk zijn voor vrachtverkeer, betekent dit dat vrachtverkeer op de genoemde tijden de binnenstad enkel kan inrijden en niet meer kan uitrijden. Voor het overige verkeer geldt dus dat zij de stad kunnen inrijden langs alle drie de zijden, en deze kunnen verlaten via de Graauwse of Dubbele Poort.

Drukte binnenstad na afloop van evenement
De ervaring leert dat na afloop van het evenement, veel bezoekers richting de binnenstad trekken. Om verkeersonveilige situaties te voorkomen, worden de Gentsestraat en de Grote Markt (indien noodzakelijk) na afloop van het evenement op vrijdag 31 mei 2019 en zaterdag 1 juni 2019 afgesloten. Dit tot 03.00 uur of zoveel korter dan noodzakelijk.

Parkeerverbod
Op de parkeervakken aan de Stationsweg, tegenover “Reynaertshof”, wordt een parkeerverbod ingesteld op de genoemde tijdstippen, in verband met het instellen van een Kiss & Ride zone.

Park afgesloten
In verband met het realiseren van een festivalcamping in het park aan het Havenfort, is het Michelstadtpad - vanaf donderdag 30 mei 2019 – 18.00 uur – afgesloten. Deze afsluiting duurt tot zondag 2 juni 2019 – 17.00 uur.

Havenfort deels niet beschikbaar
De fietsenparking wordt voorzien op de parkeervakken aan het Havenfort (gedeelte vóór de brug). Op deze parkeervakken zal derhalve een parkeerverbod worden ingesteld.
Tevens wordt op het Havenfort, het gedeelte gelegen achter de Rabobank, gereserveerd als artiestenparking. Het gaat om zo’n 24 parkeervakken. De gehandicaptenparkeerplaatsen op deze locatie blijven beschikbaar.

Meer informatie: www.vestrock.nl