Vitaal Hulst met gezonde voeding

Burgemeester Jan-Frans Mulder streeft naar een gemeente Hulst, waarbij inwoners zo gezond en vitaal mogelijk zijn. Daarom gaat hij aan tafel met lokale ondernemers die voedingsmiddelen verkopen.

Bij een gezonde leefstijl hoort voldoende bewegen en een gezond gedrag, maar ook gezonde voeding is hierbij erg belangrijk. De keuze voor gezonde producten krijgt in de media gelukkig steeds meer aandacht. Toch blijft het voor veel mensen moeilijk om de juiste weg te vinden. Het zijn helaas vaak juist de kwetsbare inwoners – vaak met een klein budget – die geen bewuste keuze maken als het om voedsel gaat.

Lokale aanbieders van voedingsmiddelen spelen een belangrijke rol als het gaat om gezondheid en vitaliteit. De deskundigheid en ervaring van deze ondernemers is onmisbaar om de gestelde doelen te behalen. Daarom gaat de burgemeester Jan-Frans Mulder op dinsdag 27 november 2018 met hen aan tafel. Samen met Stichting Hulst voor Elkaar wordt die avond gebrainstormd over de mogelijkheden om een duurzame verandering teweeg te brengen. De vraag die hierbij centraal staat, is: Hoe kunnen we onze inwoners – en zeker de meest kwetsbaren – helpen om hun voedingspatroon structureel te verbeteren?

Ondernemers die graag mee willen denken kunnen zich tot en met 25 november 2018 aanmelden bij Stichting Hulst voor Elkaar, via msijs@hulstvoorelkaar.nl of op tel. 0114-684700.