Volgende fase werken Cloosterstraat

De rioolwerken in de Cloosterstraat in Kloosterzande zijn in volle gang. Ook aan de herinrichting van de straat wordt gewerkt. Vanaf donderdag 4 oktober 2018 gaan de werken een volgende fase in.

De rioolwerken zijn gestart in het gedeelte van de Cloosterstraat, gelegen tussen de Geraniumstraat en het Marijkeplein. Die zijn nu afgerond. Ook de herinrichting van dit gedeelte van de straat is al ver gevorderd. De bovenste laag asfalt wordt later aangebracht. Dan komen ook de fietssuggestiestroken en wegmarkering. De groenvoorziening moet ook nog worden aangebracht.

Op donderdag 4 oktober 2018 wordt gestart met de werkzaamheden in het gedeelte van de Cloosterstraat, gelegen tussen de Geraniumstraat en het Poolsplein. Dit gedeelte van de straat én de kruising van de Cloosterstraat/Groenendijk/Poolsplein worden ook heringericht. Ook het Poolsplein (hoofdrijbaan, niet de parallelweg) wordt nog heringericht. Hier worden ook de bushalten aangepast.

Wegafsluiting
Op donderdag 4 oktober 2018 veranderen de wegafsluitingen en de omleidingsroute. Vanaf die dag is het gedeelte van de Cloosterstraat, gelegen tussen de Geraniumstraat en het Poolsplein afgesloten voor het verkeer. Ook de kruising Cloosterstraat/Groenendijk/Poolsplein is vanaf dat moment afgesloten.

Het gedeelte van de Cloosterstraat gelegen tussen de Geraniumstraat en de Hulsterweg is vanaf donderdag 4 oktober 2018 weer open voor het verkeer.

Over het gehele gebied van de werkzaamheden geldt dat de bovenste laag asfalt pas in het voorjaar 2019 wordt aangebracht. Op dat moment wordt de straat tijdelijk weer even afgesloten voor het verkeer.

Wegomleiding
Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Vanaf 4 oktober 2018 loopt de route via de Zoutedijk, plan Zoutedijk, Cloosterstraat, Europlein, Irenestraat, Beatrixstraat, Willem Alexanderstraat en Hulsterweg.