Werken in de Cloosterstraat

In de Cloosterstraat te Kloosterzande wordt door De Netwerkgroep (DNWG) volop gewerkt aan de kabels en leidingen.

De werkzaamheden in het gedeelte van de straat gelegen tussen het Europlein en het Poolsplein, worden voor de start van de bouwvakantie (23 juli 2018) afgerond.
Omdat wordt gewerkt aan een laagspanningskabel is - uit oogpunt van veiligheid - het gedeelte van de straat, gelegen tussen de Geraniumstraat en het Europlein, nog tot uiterlijk vrijdag 29 juni 2018 voor het doorgaande verkeer afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Na de bouwvakantie (13 augustus 2018) wordt begonnen met het werk aan de kabels en leidingen in het gedeelte van de Cloosterstraat gelegen tussen het Europlein en de Hulsterweg.
Het streven is om de werken aan de kabels en leidingen eind september 2018 af te ronden.

Nieuwe sloot
Vooruitlopend op de rioolwerken in de Cloosterstraat wordt bij woonwijk Zoutedijk een nieuwe sloot gegraven. Dit gebeurt nog voor de bouwvakantie. Ook wordt  voor de bouwvakantie de waterpartij bij de Willem de Zwijgerlaan aangepast.

Start rioolwerken en herinrichting
De rioolwerken in de Cloosterstraat starten na de bouwvakantie. Het werk wordt in fasen uitgevoerd. Er wordt begonnen in het deel van de straat gelegen tussen het Marijkeplein en de Geraniumstraat. Om die reden is dat gedeelte van de Cloosterstraat vanaf maandag 13 augustus 2018 afgesloten voor het verkeer.

Reconstructie
Aansluitend op de rioolwerken wordt de Cloosterstraat én ook het Poolsplein (hoofdrijbaan, niet de parallelweg) heringericht.