Willem Geus stadsdichter Hulst

De gemeente Hulst heeft een stadsdichter. Het gemeentebestuur heeft Willem de Geus in deze bijzondere functie benoemd tot het najaar 2022.

Stadsdichter de Geus zal gedichten schrijven over Hulst en gebeurtenissen die in de gemeente plaatsvinden. Deze kunnen bij gebeurtenissen worden voorgedragen en in verschillende gedrukte en digitale communicatiemiddelen worden opgenomen.
Ook zal de stadsdichter bijdragen aan de aandacht voor poëzie van de inwoners van Hulst.

Willem de Geus (1960) studeerde aan Kunstacademie Rotterdam. Vorig jaar opende hij aan de Lange Nieuwstraat in Hulst een atelier/galerie. Dat draagt de naam “La Bohème”. Daar maakt hij schilderijen, muziek en gedichten.

Op vrijdag 3 mei 2019 wordt de stadsdichter – tijdens de opening van de Kunstgalerie Hulst – officieel voorgesteld. Dit is in ’s-Landshuis, aan de Steenstraat te Hulst om 18.45 uur.