Woningbouw op Vermeerplein in Clinge

Op het Vermeerplein in Clinge komen huurwoningen én bouwgrond. De gemeente Hulst en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen gaan dat samen realiseren.

Op het Vermeerplein in Clinge stonden zestien verouderde seniorenwoningen. Die werden een achttal jaar geleden gesloopt. Sindsdien is er een grote kale vlakte op het Vermeerplein. Diverse plannen passeerden de revue, waaronder een zorgcentrum met zorgwoningen. Geen van de plannen haalde de eindstreep.

De gemeente Hulst en Woongoed Zeeuws-Vlaanderen slaan nu de handen ineen om het gebied dan toch een nieuwe invulling te geven. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen gaat vier huurwoningen bouwen. De overige grond wordt door de gemeente Hulst aangekocht. Deze grond zal vervolgens worden verkocht als bouwgrond. Om het plan te kunnen realiseren moet het bestemmingsplan ter plaatse worden gewijzigd. Het streven is om de bouwkavels vanaf 2020 te kunnen uitgeven.

De raadscommissie Ruimte buigt zich op dinsdag 11 september 2018 over de plannen.