Beloning voor gouden tip Pagadder-vandalen

Kort na hun aankomst in Hulst verdwenen drie Pagadders. Ze bleken te zijn afgebroken door vandalen. De verontwaardiging in de Hulster gemeenschap over deze laffe daad is groot; te meer omdat de Pagadders voor kinderen zijn bedoeld. Het gemeentebestuur looft een beloning van 250 euro uit aan degene die de tip geeft, welke leidt tot het opsporen van de daders.

De Pagadders zijn Spaanse soldaatjes die op zondagmiddag 4 november 2018 in de binnenstad van Hulst feestelijk werden onthuld. Op maandagochtend 5 november 2018 werd vastgesteld dat drie van de dertien Pagadders waren verdwenen. Het vandalisme moet hebben plaatsgevonden na zonsondergang op zondagavond en zonsopgang op maandagochtend. De toegetakelde Pagadders zijn die welke staan aan de stadsmolen, bovenop de Dubbele Poort en aan De Nieuwe Bierkaai – bij de Steenbrugge.

Het gemeentebestuur heeft aangifte gedaan bij de politie. Iedereen die iets heeft gezien cq. opgemerkt dat kan leiden tot het traceren van de daders, wordt opgeroepen dat bij de gemeente Hulst te melden. Heeft u zinvolle informatie of beeldmateriaal, laat het weten op tel. 14 0114.

Pagadderroute
De Pagadderroute kan gewoon worden gelopen, doch even zonder de drie toegetakelde Pagadders. Op hun plaatsen is nog wel het plaatje met hun naam en de QR-code aanwezig, aan hand van welke het verhaal kan worden gevolgd. Geprobeerd wordt het leger Pagadders weer zo spoedig mogelijk op sterkte te hebben. Hoe lang dit duurt, is nog niet bekend.

Oogje in het zeil
Gekeken wordt nu of aanpassingen kunnen worden gedaan aan de Pagadders om dit soort bruut vandalisme in de toekomst te voorkomen. Ook wordt gekeken of bepaalde Pagadders moeten worden verplaatst. Ondertussen wordt iedereen opgeroepen een extra oogje in het zeil te houden en samen te waken over de Pagadders.