Bouw school Sint Jansteen officieel gestart

Op woensdag 17 mei 2017 ging de bouw van de nieuwe brede school te Sint Jansteen van start. De wethouders Frank van Driessche en Adri Totté onthulden – samen met vertegenwoordigers van de Basisschool Inghelosenberghe en Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen – het bouwbord op het bouwterrein aan de Badhuisweg te Sint Jansteen. De kinderen lieten vervolgens allemaal een ballon op.

Wethouder Frank van Driessche memoreerde in zijn toespraak de lange weg die aan het moment vooraf ging. Dat was een proces van vele jaren en vele scenario’s.

Een nieuwe school op Sint Jansteen is zeker niet voor zijn tijd. Het huidige schoolgebouw heeft na 45 jaar echt haar beste tijd gehad.  Op de plaats waar de huidige basisschool staat, is maar liefst 110 jaar onderwijs gegeven. Voor de Inghelosenbergheschool was er op die locatie namelijk de Sint Aloysisschool. Dat gaat nu veranderen.

Naar verwachting duurt de bouw van de school en alles wat daarbij komt kijken, ongeveer één jaar. De sloop van de huidige gymzaal, de aanleg van de nieuwe parking en het herinrichten van wegen staan gepland in het eerste kwartaal van 2018.

Het streven is om in de meivakantie van 2018 de verhuizing naar de nieuwe school te kunnen laten plaatsvinden. Maar dan mag er tijdens de bouw niets tegengaan en moet het weer mee zitten. Mocht dat wel het geval zijn, dan wordt in de zomervakantie verhuisd.