INULST op de Grote Markt

INULST is weer verhuisd! De Augustusmaand staat in de gemeente Hulst – en zeker ook in de Hulster binnenstad - bomvol van de evenementen. Centrum van de activiteiten in de binnenstad is de Grote Markt en daar is vandaag het opvallende kunstobject geplaatst.

De aftrap van de serie evenementen wordt aanstaand weekend gegeven met het BieBoo beach/sport-evenement op en nabij de Grote Markt. Verder is er deze maand de Zomerfilm, het Ambachtelijk Weekend en als afsluiter de vernieuwde Vestingfeesten. Bij dat laatste evenement is ook de Grote Markt weer centraal middelpunt.

INULST is verplaatsbaar en dus inzetbaar op verschillende locaties, en bovenal bij verschillende evenementen. Het kunstobject stond reeds eerder aan de Stationsweg – in verband met VestRock. Daarna verhuisde het naar de Keldermanspoort. Nu staat het op haar derde locatie.

Op vrijdag 1 juni 2018 zag INULST daar het levenslicht. Daarmee schaarde Hulst zich in een rijtje wereldsteden, zoals Berlijn, Amsterdam, Madrid en London. Het kunstwerk is tegelijkertijd een knipoog naar het Hulster dialect. Er overheen kijken kan zeker niet. De letters zijn maar liefst elf meter lang en meer dan menshoog.

#INULST
INULST nodigt uit tot interactie; en zeker op sociale media. Door #INULST zal een steeds groter deel van de wereld het sympathieke Hulst weten te liggen.

INULST is onderdeel van het project Versterk de Vesting waar de gemeente Hulst zich sterk voor maakt. Het totaalproject Versterk de Vesting wordt uitgevoerd met steun van het Europese POP3/LEADER-programma.