Vestingfeesten met enige verkeershinder

Op zaterdag 25 augustus en zondag 26 augustus 2018 zijn het Vestingfeesten in Hulst. Dit jaar zitten de Vestingfeesten in een nieuwe jas. Het concept is aangepast. Zo is er vooral ook veel muziek. Het programma kunt u vinden op http://www.vestingfeestenhulst.nl/

Binnenstad beperkt bereikbaar 

Zowel op zaterdag 25 augustus als zondag 26 augustus is de binnenstad via de drie stadspoorten beperkt bereikbaar. Er zijn diverse straten afgesloten. Daardoor kan de stad niet worden doorkruist. Als u de binnenstad inrijdt aan de Genstespoort, kunt u enkel terecht op het Oranjebolwerk en het Princebolwerk. Moet u elders in de binnenstad zijn, dan kunt u de stad in- en uitrijden via de Graauwse Poort of Dubbele Poort.

Wegen afgesloten
De volgende straten zijn op 25 en 26 augustus 2018 afgesloten voor het verkeer: Gentsestraat, Grote Markt, Cornelis de Vosplein, Steenstraat, Overdamstraat, Frans van Waesberghestraat (deels), Vismarkt, Bierkaaistraat en het fietspad van de Graauwse Poort.

De straten zijn afgesloten vanaf 9.00 tot 19.00 uur.

Op zaterdag 25 augustus 2018 zijn er ook ’s-avonds vanaf 19.00 tot 03.00 uur een aantal straten afgesloten. Dat zijn de Gentsestraat, de Grote Markt, het Cornelis de Vosplein, de Steenstraat, de Overdamstraat, de Frans van Waesberghestraat en de Vismarkt.

Marktplein & ’s-Gravenhofplein
Het marktplein (Grote Markt) is afgesloten in de periode van vrijdag 24 augustus – vanaf 6.00 uur – tot zondag 26 augustus 2018 – tot 24.00 uur. Let op: op maandagochtend is het maandagmarkt; parkeren is dan vanaf 6.00 uur wederom niet toegestaan.

Het ’s Gravenhofplein is enkel op zaterdag 25 augustus 2018 afgesloten, en wel vanaf 3.00 ’s-nachts tot 19.00 uur.

In de afgesloten straten geldt verder een parkeerverbod en is een wegsleepregeling van kracht.

Omgedraaide rijrichting
In het Houtenkwartier en de Minderbroedersstraat wordt de rijrichting omgedraaid in de periode van zaterdag 25 augustus – vanaf 9.00 uur – tot zondag 26 augustus 2018 – tot 19.00 uur.

Omleiding
Tijdens de wegafsluitingen zijn er in en om de binnenstad van Hulst omleidingsroutes. Ook zijn op diverse punten verkeersregelaars actief.

Fietsverkeer
Fietsen is in de afgesloten straten niet toegestaan. Er zijn op verschillende plaatsen fietsparkings voorzien.

Bewoners
Voor bewoners zijn geen bijzondere voorzieningen getroffen. Zij kunnen hun voertuigen parkeren in de straten die niet zijn afgesloten.