Crisisnoodopvang asielzoekers

De gemeente Hulst organiseert crisisnoodopvang voor asielzoekers. In de themazaal van zwembad Reynaertland aan de Kreekzoom worden 35 asielzoekers opgevangen. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 13 december besloten de opvang van asielzoekers met drie maanden ite verlengen tot 1april 2023.

Waarom verlenging?
Helaas staat de doorstroom van asielzoekers nog altijd onder grote druk. Er zijn nog steeds onvoldoende opvangplekken. Daarom heeft het college besloten de crisisnoodopvang te verlengen tot 1 april 2023. Ook de colleges van Terneuzen en Sluis hebben dit besluit genomen voor de crisisnoodopvanglocaties in hun gemeenten.

Locatie
In Hulst is decrisisnoodopvang voor asielzoekers ingericht in de themazaal van zwembad Reynaertland. Er zijn slaapplekken, eetgelegenheid en sanitaire voorzieningen. Voor de veiligheid van zowel de asielzoekers als de bewoners in de omgeving is 24 uur per dag beveiliging aanwezig. Het zwembad is tijdens de opvang normaal toegankelijk.

Bed, bad, brood
In de crisisnoodopvang zorgt de gemeente voor “bed, bad en brood”. Er gelden huisregels in en om het zwembad Reynaertland. Gemeente, politie, beveiliging, medewerkers van de locatie en vrijwilligers zien erop toe dat die worden nageleefd. De asielzoekers hoeven niet binnen te blijven en zijn vrij om naar buiten te gaan.

Veel gestelde vragen
Heeft u vragen? Kijk op de pagina Veel gestelde vragen.

Heeft u nog andere vragen?
Staat het antwoord op uw vraag niet bij de Veel gestelde vragen? Neemt u dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0114 of mail naar crisisnoodopvang@gemeentehulst.nl