Burgemeester Jan-Frans Mulder maakt telefonische 'wandeling'

Nu sociale contacten zoveel als mogelijk moeten worden beperkt, gaat Burgemeester Jan-Frans Mulder momenteel met regelmaat telefonisch “op pad” in de gemeente Hulst.

Voor de kinderopvanglocaties in onze gemeente is het nu ook een rare tijd. Burgemeester Mulder sprak met Isolde Compiet van Joepie de Poepie uit Hulst. Zij verzorgen nu enkel noodopvang voor kinderen van ouders met cruciale beroepen. Het was in het begin even zoeken hoe een en ander te organiseren. Ondertussen, zo vertelt Isolde, loopt het naar tevredenheid; ook is er goed contact met de gemeentelijke medewerkers over wat de richtlijnen zijn en hoe te handelen. Wel wordt de situatie als heftig ervaren. Zorgen om de kinderen uiteraard en om de medewerkers. Maar we moeten ons er bij neerleggen dat de situatie zo is als dat die is, concludeert Isolde. Ook ziet ze lichtpunten en positieve aspecten. De creativiteit die door zowel medewerkers als ouders wordt getoond, is bewonderenswaardig. Dat is mooi, want we moeten het samen doen en er het beste van maken.

Edwin Hendriks van restaurant Nobel uit Graauw meldt de burgemeester dat zij deze periode aangrijpen om te bekijken hoe zij ter zijner tijd de zaak in een vernieuwd jasje kunnen steken en de tijd zoveel als nuttig besteden. Leuk is anders, vertelt Edwin, maar we zitten met zijn allen in hetzelfde schuitje. Met Pasen zetten ze een speciale service op in en om Graauw. We houden ons wel bezig, zegt hij. Belangrijk is om optimistisch te blijven!

Bij Poppe Installatietechniek houden ze de boel nog redelijk goed draaiende, vertelt Stefan Poppe. Dat is ook dankzij de goede wil van onze medewerkers. We proberen zoveel mogelijk aan de gang te blijven op projecten. Klussen bij particulieren worden nog al eens als problematisch ervaren. Blij waren ze bij Poppe dan ook met de klus die ze onlangs kregen bij het Reynaertcollege. Dat soort dingen helpt echt en geeft lucht.

Volgens Walter de Griendt van Morres Wonen behoeft het geen uitgebreide toelichting dat Morres – als meest Vlaamse winkel in de meest Vlaamse stad van Nederland – een economisch lastige situatie doormaakt. Er zijn op het moment geen Belgische klanten en ook de klanten uit Brabant blijven weg, omdat de weg via België voor hen niet mogelijk is op het moment. Klandizie beperkt zich nu dan ook veelal enkel en allen tot Zeeuws-Vlaanderen. Die klanten hebben op dit moment dan wel een personal shopping ervaring en krijgen als het ware een VIP-treatment. Bij Morres worden nu enerzijds ook veel klussen gedaan die normaal even snel tussendoor moeten gebeuren. Anderzijds wordt de tijd nu ook goed gebruikt voor training van de medewerkers. Het blijft een hele onwerkelijke situatie, aldus Walter. Maar toch geeft het ook mooie dingen. Zo helpen medewerkers van Morres nu bij de overbuurman van Boozyshop. Daar hebben ze het op het moment superdruk.

Dat we het samen moeten doen in deze periode bleek ook tijdens deze gesprekken overduidelijk. Alleen samen worden we corona de baas!