Niet verwijderen, is nodig voor custom styling

Burgemeester bezoekt horeca

Nu sinds gisteren de horeca terug – onder voorwaarden – haar deur heeft geopend, ging burgemeester Jan-Frans Mulder vandaag eens een kijkje nemen.

Op de Grote Markt maakte de burgemeester een babbeltje met horecaman Ben Picavet. Zijn dochter Esther runt ’t Raedhuijs al enige tijd, toch is Ben er nog altijd nauw bij betrokken. “Eindelijk terug levendigheid, eindelijk terug aan de slag”, zegt Ben. “Wat was het een zwaarmoedig gebeuren de afgelopen weken, met alle horeca dicht”, voegt hij toe. Met het extra terras aan de overkant van de straat zijn ze heel blij bij ’t Raedhuijs. Dat maakt echt een positief verschil.

Saskia en Johan van Sassie’s Tea & Lounge openen morgen hun deuren weer. Dat stemt hen heel content. Superblij zijn ze met het extra terras dat ze nu aan de overkant van de straat hebben, op de hoek in de tuin van de Basiliek, zo vertelden ze de burgemeester. Dat geeft net dat extra duwtje in de rug, vinden ze. Hun cakeboetiek op de Houtmarkt is de hele tijd gelukkig wel open geweest vanuit de winkelfunctie. Ook hun ijssalon in de Gentsestraat was open voor afhaal. Dat hun nieuwste zaak in de Lange Nieuwstraat nu ook terug open kan, doet deugd. “Iedereen is vanaf morgen meer dan welkom!”, voegt Saskia vrolijk toe.

De heropening van de horeca is een aanzienlijke stap in de versoepeling van de maatregelen. Daarom is het juist nu extra belangrijk dat iedereen zich goed aan de maatregelen houdt. We moeten het samen doen. Ondernemers, maar zeker ook de bezoekers! Samen tegen corona.