Niet verwijderen, is nodig voor custom styling

Burgemeester maakt telefonische "wandeling"

Nu sociale contacten zoveel als mogelijk moeten worden beperkt, gaat Burgemeester Jan-Frans Mulder momenteel met regelmaat telefonisch “op pad” in  de gemeente Hulst.

Zo sprak hij met Jochem Beaart van Hotel Hulst. Hij vertelde dat het aantal toeristen al sinds 15 maart 2020 tot een laag punt was gezakt. De meeste mensen annuleerden hun boeking al uit eigen beweging. Dus de nieuwe maatregel die geldt vanaf 30 maart 2020, heeft niet veel extra consequenties opgeleverd. Het hotel heeft tijdens de weekdagen wel nog zakelijke klanten. In het weekend is het hotel gesloten. Een hele rare gewaarwording, aldus Jochem. Ook voor de medewerkers, waarvan het overgrote deel nu thuis zit. Toch, zo geeft Jochem aan, is er al een soort van gewenning. Het is aanpassen; voor iedereen. Dit is nu eenmaal de huidige werkelijkheid. En daarmee moeten we het met zijn allen doen.   

Pastoor Wiel Wirts informeerde de burgemeester over het feit dat er enkel nog aangepaste kerkelijke diensten zijn met enkel aanwezig wie nodig is. De diensten worden zoveel als mogelijk online of via tv toegankelijk gemaakt. Omroep Hulst gaat in deze ook samen met de kerk aan de slag. Het is een hele bijzondere situatie, vertelt de pastoor. Ze zijn altijd bezig met mensen; thuisbezoeken, lief en leed delen. Dat gaat allemaal niet nu. Begrafenissen zijn het meest schrijnend. Dat mensen niet in staat zijn om samen met al hun geliefden en vrienden afscheid te nemen van een dierbare is intriest.

Horecaonderneemster Bianca van Boekel van café De Kroon in Sint Jansteen houdt de moed er in. Ze proberen er het beste van te maken. Zo organiseren ze afhaalmaaltijden. Daarnaast pakt ze samen met haar man nu de nodige opknapklusjes in de zaak op. Dat de jaarmarkt nog heeft kunnen plaatsvinden, stemt haar blij. Verder hoopt ze dat de regelingen van de overheid ondernemers vlot een financiële steun kunnen bieden. Hoe het gaat verlopen, is afwachten. We gaan het wel zien, concludeerde Bianca.

Voor camping De Vogel op Hengstdijk was het ook een onzekere tijd. De maatregelen die sinds 30 maart 2020 gelden voor recreatief overnachten zijn voor het bedrijf ingrijpend. Toch is eigenaresse Mieke van den Bosch wel blij dat er nu duidelijkheid is. Natuurlijk krijgen ze ook veel vragen van vaste standplaatshouders en gasten die een bezoek aan de camping voorzien hadden. Die proberen ze zo goed als kan te beantwoorden.

Ook voor Stefan de Vetter van partycentrum ‘t Spoor 011 in Hulst zijn het onzekere tijden. In deze periode is zo goed als alles gecanceld. Tja, feesten kan in deze tijd nou eenmaal niet. Vooral de onzekerheid vindt hij lastig. Het is een bizarre toestand op het moment, vertelt Stefan aan de burgemeester. Hij is ook medeorganisator van de Dweildag in Hulst; een evenement dat op 17 mei 2020 gepland stond en geen doorgang kan vinden. Verschuiven is er bij de Dweildag niet bij. Er zal sowieso al veel worden verschoven, aldus Stefan. Op een volgende Dweildag zullen we een jaartje moeten wachten.

Alleen samen krijgen we corona onder controle. Laten we elkaar – en zeker ook onze ondernemers – daar waar mogelijk steunen!

Burgemeester Mulder