Burgemeester volgt online les – dd. 16 april 2020

Vanochtend volgde burgemeester Jan-Frans Mulder online les. Hij “zat” in de klas bij twee verschillende scholen in de gemeente Hulst.  Hij deed dat samen met wethouder van onderwijs, Diana van Damme.

Om half 9  was de burgemeester in de klas bij de bovenbouw van de Sint Bernardusschool in Clinge.  Meester Erik vertelde superblij te zijn en ook trots dat de burgemeester en wethouder van Damme “aanwezig” waren. Milan vertelde de burgemeester dat hij het niet zo moeilijk vindt om via de computer les te volgen. Hij vindt het fijn dat hij op deze manier toch iedereen uit de klas kan zien. Suus zei tegen wethouder van Damme dat ze het wel leuk vond om na de uren achter de computer naar buiten te kunnen. De burgemeester was blij verrast te horen hoe divers de lessen nu toch kunnen zijn. Meester Erik vertelde dat er nu een bijvoorbeeld een rekenles over de inhoud van het zwembad op het programma stond, maar ook een muziekles over Cowboy Billy. Er zijn dankzij de inzet van velen ook echte online lessen en ook kindgesprekken. Zowel de burgemeester als de wethouder spraken hun waardering uit over hoe eea gaat op de school in Clinge. “Het was een indrukwekkende ervaring”, zo concludeerde de burgemeester.

Om 9 uur waren de burgemeester  en wethouder van Damme online present in groep 7 van de Sint Willibrordusschool in Hulst. Juffrouw Annemiek zei dat de kinderen het heel leuk vonden om op deze manier contact te kunnen hebben met de burgemeester. De groep heeft iedere ochtend op deze manier een halfuurtje een klasgesprek. Zo  zitten ze toch een beetje samen in de klas. Camiel vertelde aan de burgemeester dat de juf altijd een planning maakt en dat ze zo weten wat ze moeten doen. Per week is dat aangegeven. De juf maakt – samen met meester Ingemar – ook hele leuke filmpjes. Op de Sint Willibrordusschool wordt zelfs door groep 8 online de musical geoefend. Marjolein vertelde tegen wethouder van Damme dat de ene dag druk kon zijn en de andere minder druk. Maar haar vriendjes op school mist ze toch wel erg. Ook Job zei dat hij zijn vrienden mist. Al heeft hij – als hij klaar is met zijn schoolwerk - altijd wel wat te doen thuis omdat hij op een boerderij woont. Wethouder van Damme wenste alle kinderen nog veel succes en bedankte de leerkrachten voor zoveel veerkracht en inzet.

Burgemeester Mulder en wethouder van Damme  Burgemeester Mulder en wethouder van Damme