Eerste corona-besmetting in gemeente Hulst

Het is lang uitgebleven, maar nu is ook een eerste besmetting met het coronavirus (COVID-19) gemeld in de gemeente Hulst. Het gaat om een inwoner van Clinge. De patiënt ligt in het ziekenhuis in Terneuzen. Vanwege privacy worden geen verdere mededelingen gedaan.

Burgemeester Jan-Frans Mulder: “Allereerst wens ik de patiënt in deze situatie veel beterschap toe. Ik leef mee met hem en zijn naasten. Ik begrijp dat dit bericht zeker ook een schok is voor de inwoners van de gemeente Hulst en Clinge in het bijzonder. Onze gemeente was tot dusver nog zonder een gekende besmetting. Ik heb het volste vertrouwen in de aanpak van de verschillende betrokken partijen. De gemeente heeft nauw contact met de GGD, evenals met de Veiligheidsregio Zeeland. Houd u alstublieft aan de richtlijnen van de rijksoverheid. Houd 1,5 meter afstand. Beperk sociale contacten zoveel mogelijk. Was uw handen regelmatig en goed. Hierdoor krijgt besmetting weinig kans. Dat is ons belangrijkste wapen tegen het coronavirus. Alleen samen worden we dit virus de baas!”

Wat kunt u zelf doen?
Het is belangrijk te letten op goede hand- en hoesthygiëne. Heeft u geen klachten? Vermijd grote groepen, houdt in elk geval een afstand van 1,5 meter tot andere personen aan en werk thuis als het kan. Heeft u (milde) verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis en beperk (sociale) contacten. Krijgt u er ook koorts bij? Dan moet iedereen in het huishouden thuisblijven. Mensen in cruciale beroepen en vitale processen zijn hiervan uitgezonderd, tenzij zij zelf ziek worden.

Heeft u vragen?
Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staan vermeld op de website van de Rijksoverheid. Ga voor gezondheids-gerelateerde vragen en antwoorden naar de website van het RIVM. Bij vragen over uw gezondheid kunt u terecht bij uw eigen huisarts of de website www.thuisarts.nl. Algemene vragen over het virus kunnen worden gesteld via: 0800-1351 (vanaf het buitenland te bereiken via +31 20 205 1351).

Meer informatie
Bezoek voor meer informatie de informatie van de overheid via www.rivm.nl/coronavirus, www.zeelandveilig.nl of www.ggdzeeland.nl