Niet verwijderen, is nodig voor custom styling

Gezamenlijke oproep EGTS-burgemeesters: Ga de grens niet over!

De burgemeesters van de Linielandgemeenten Beveren, Hulst, Sint-Gillis-Waas en Stekene doen gezamenlijk een dringende oproep aan wielertoeristen, mountainbikers en wandelaars om de Belgisch-Nederlandse grens niet over te steken. Zij vragen iedereen zich te houden aan de coronamaatregelen. Blijf zoveel mogelijk thuis. En haalt u toch een frisse neus, houd dan 1,5 meter afstand . Ga zeker niet in groep en blijf in uw eigen omgeving.

Onze gezondheid is nu de hoogste prioriteit, aldus de vier burgemeesters. Ze roepen op om samen als goede buren de strijd tegen het coronavirus aan te gaan. Ieder aan zijn zijde van de grens. Op die manier kunnen we zo snel als mogelijk weer samen genieten van onze onbegrensd mooie grensstreek. Maar nu dus even niet!

Wielertoeristen niet in groep
In de afgelopen dagen stelde burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst vast dat nogal wat Belgen langs smokkelwegen de grens oversteken om in de weidse polders van Hulst in groep te gaan fietsen. Dit kan écht niet, is ook de mening van zijn collega-burgemeesters van Beveren, Sint-Gillis-Waas en Stekene.

Teveel wandelaars in de grensbossen
Stichting Het Zeeuwse Landschap moest zondag 5 april 2020 streng optreden tegen teveel wandelaars die in de bossen op de grens in Clinge/De Klinge niet voldoende afstand hielden. Ook waren er zelfs mensen die in de bossen een barbecue wilden houden en met de auto langs smalle bospaadjes de grens overstaken.

Gezamenlijke oproep van burgemeesters
Met het goede weer - en een nog lange periode zonder georganiseerde fiets- of wandelactiviteit - in het vooruitzicht, verwachten de burgemeesters nog meer recreanten op de polderwegen en in de natuurgebieden op de grens. Daarom roepen de burgemeesters van de EGTS1-gemeenten Beveren, Hulst, Sint-Gillis-Waas en Stekene hun inwoners op om de grens niet over te steken.
De Nederlandse en Belgische politie houdt nu strengere grenscontroles, ook langs de oude
smokkelpaadjes. Overtreders gaan meteen op de bon.


Gemeente Beveren     Gemeente Hulst     Gemeente St-Gillis-Waas     Gemeente Stekene
Marc Van de Vijver        Jan-Frans Mulder     Maaike De Rudder                 Stany De Rechter
Burgemeester              Burgemeester           Burgemeester                         Burgemeester