Niet verwijderen, is nodig voor custom styling

Toerisme / recreatieve overnachtingen

Eind maart 2020 werd door de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) besloten om recreatief nachtverblijf in Zeeland tot nader orde te verbieden. Op 19 april 2020 besloot de VRZ dat bezoekers onder voorwaarden vanaf vrijdag 1 mei 2020 weer in Zeeland mogen overnachten. De versoepeling gaat stapsgewijs. 

Uitgangspunt bij de Zeeuwse maatregelen rondom toerisme is dat de maatregelen nooit langer en zwaarder zullen zijn dan nodig. Als de zorgbelasting zich gunstig blijft ontwikkelen, is ruimte voor een stapsgewijze volgende versoepeling van de maatregelen. Mocht de zorg wel weer zwaarder belast worden, kan VRZ het stappenplan bijstellen en strengere regels instellen.

Nachtverblijf wordt nu weer toegestaan in tweede woningen. Recreatieondernemers kunnen (na registratie) weer 50% van hun slaapplaatsen verhuren. Nachtverblijf in accommodaties met individuele sanitaire voorzieningen is weer toegestaan (zoals een chemisch toilet). Dit geldt voor alle typen verblijven. Gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen blijven gesloten conform de landelijke maatregelen. Particuliere verhuur, hotels, pensions en B&B is weer vrij toegestaan.

Vanaf vrijdag 29 mei 2020
Per 29 mei volgt een verdere versoepeling van de verhuurmogelijkheden van het aantal slaapplaatsen (75%). Deze stap kan alleen genomen worden als de druk op de zorgcapaciteit acceptabel blijft. Daarnaast is het (blijven) naleven van de maatregelen door inwoners en toeristen van groot belang. VRZ doet daarom een dringend beroep om de RIVM-maatregelen te blijven opvolgen.

Door deze en komende versoepelingen wordt ondernemers ook perspectief geboden en kunnen mensen – altijd onder voorbehoud – weer makkelijker een vakantie gaan boeken in Zeeland.

Ondernemers die slaapplaatsen willen verhuren moeten overnachtingen blijven registreren. Meer informatie is te vinden op www.zeelandveilig.nl/ondernemers.

Kijk voor verdere informatie en antwoorden op veel gestelde vragen op de website van Zeeland Veilig.

Camping