Crisisnoodopvang asielzoekers

De gemeente Hulst organiseert crisisnoodopvang voor asielzoekers. In de themazaal van zwembad Reynaertland aan de Kreekzoom vangen we 35 asielzoekers op. Het college van burgemeester en wethouders besloot op 14 maart 2023 de opvang van asielzoekers te verlengen tot uiterlijk 15 december 2023.

Waarom verlenging?
Helaas staat de doorstroom van asielzoekers nog altijd onder grote druk. Er zijn nog steeds onvoldoende opvangplekken. Daarom besloot het college de crisisnoodopvang te verlengen tot 15 december 2023. Ook de colleges van Terneuzen en Sluis namen dit besluit voor de crisisnoodopvanglocaties in hun gemeenten.

Locatie
In Hulst is de crisisnoodopvang voor asielzoekers ingericht in de themazaal van zwembad Reynaertland. Er zijn slaapplekken, eetgelegenheid en sanitaire voorzieningen. Voor de veiligheid van zowel de asielzoekers als de bewoners in de omgeving is 24 uur per dag beveiliging aanwezig. Het zwembad is tijdens de opvang normaal toegankelijk.

Bed, bad, brood
In de crisisnoodopvang zorgt de gemeente voor “bed, bad en brood”. Er gelden huisregels in en om het zwembad Reynaertland. Gemeente, politie, beveiliging, medewerkers van de locatie en vrijwilligers zien erop toe dat die worden nageleefd. De asielzoekers hoeven niet binnen te blijven en zijn vrij om naar buiten te gaan.

Veel gestelde vragen
Heeft u vragen? Kijk op de pagina Veel gestelde vragen.

Heeft u nog andere vragen?
Staat het antwoord op uw vraag niet bij de Veel gestelde vragen? Neemt u dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0114 of mail naar crisisnoodopvang@gemeentehulst.nl